Huh, takana pieni hikilenkki. Kävin jälleen juoksu/kävelylenkillä ja olo on sen mukainen... Tämä ei ollut vasta kuin toinen kerta kun tein juoksu/kävelylenkin viikon sisällä, mutta sunnuntaina tein perheeni kanssa 1,5 tunnin lenkin ja maanantaina yhden lyhyen. Tiistaina tuli taukoa lenkkeilystä, kun poika tuli kuumeeseen ja vietimme pari tuntia päivystyksessä. Oli pakko lähteä näyttämään korvia kun epäiltiin korvatulehdusta, mutta korvissa ei ollut onneksi tulehdusta.

Oijoi, tänään tuli pari pakettia, toinen Homeenteriltä ja toinen Johanna kirjakerhosta. Elokuvia ja kirjoja ei ole koskaan tarpeeksi ja vaikka noita jälkimmäisiä onkin paljon kirjastoista lainassa, omia voi lukea sitten myöhemmin. Minusta on mukavaa kun hyllyt täyttyvät kirjoista ja elokuvista, tosin omasta mielestä huonommat yksilöt menevät kirpparille myyntiin... Olen tosin miettinyt, että kävisin pääkirjastossamme vaihtamassa elokuvia bookcrossingin tyyliin: musiikkiosastollamme on erillinen vaihtohylly, jossa voi vaihtaa DVD:tä ja VHS-kasetteja. Ties vaikka löytäisin pysyvän aarteen hyllyymme.

Eilisestä elokuvasta tuli mieleen, että seuraava hankinta on X-Filesin kaikki tuotantokaudet. Katsoimme eilen siippani kanssa "The X-Files: I Want to Believe" (joka oli hävyttömän huono!) leffan ja aloin kaipaamaan yhtä suosikkisarjoistani. Ah sitä Mulderin & Scullyn välillä vallinnutta kipinää! Jakso jaksolta odotin aina sitä koska he vihdoin ja viimein pussaavat :). Hmm... Pitäisiköhän tarkastaa parin verkkokaupan tarjonnat tuotantokausien suhteen... Voisinkin tehdä pari lämpimäistä seuraksi eli eilen leipomiani sämpylöitä. Tuli muutes aika hyviä, vaikka jätinkin hunajan pois ja laitoin osittain vettä maidon tilalle:

2,5 dl maitoa

25 g tuorehiivaa

1 rkl hunajaa

1 tl suolaa

5-6 dl sämpylä- tai vehnäjauhoja

25 g pehmeää voita

15 annosta

Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja hunaja sekä puolet jauhoista. Sekoita VOIMAKKAASTI ja lisää rasva ja loput jauhoista. Alusta kimmoisaksi. Anna kohota liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa palasiksi. Pyöritä sämpylöiksi. Anna kohota. Voitele vedellä ja paista 225 asteessa n. 15-20 min.

(linkki ohjeeseen löytyy täältä)